΄Αξιον εστί Οδυσσέα Ελύτη

Όπου και να σας βρίσκει το κακό αδελφοί,όπου και να θολώνει ο νους σας ,μνημονεύετε Διονύσιο Σολωμό

και μνημονεύετε Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη....
΄Αξιον εστί Οδυσσέα Ελύτη

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

«Μ΄ένα βιβλίο κι ένα τραγούδι»

 Κατάμεστη η αίθουσα του 1ου ΕΠΑΛ το περασμένο Σάββατο όπου τιμήθηκε η ημέρα του Βιβλίου με μια παράσταση στην οποία  κυριάρχησε το ήθος, η  ευγένεια ,ο σεβασμός στη λογοτεχνία και τη μουσική. Πέραν των προσδοκιών μας η προσέλευση του κόσμου.Η συγγραφέας Βούλα Μάστορη, επίσημη προσκεκλημένη,   μίλησε για την ανάγκη της φιλαναγνωσίας και    συγκινημένη χειροκρότησε την απρόσμενη, όπως είπε, υψηλοτάτου επιπέδου,  παράσταση. Τα παιδιά συγκίνησαν, γοήτευσαν και απέδειξαν ότι με τη σωστή καθοδήγηση μπορούν να αξιοποιήσουν   τις δυνατότητες τους. Παιδιά που με επαγγελματισμό και  αίσθηση   δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα υποβλητική και μυσταγωγική. Μια οκταμελής ορχήστρα υψηλής αισθητικής με την καθοδήγηση του Σάκη Παπαδημητρίου στην οποία  έπαιξαν κλασική κιθάρα η Εμμέλεια Φιλιπποπούλου ,τσέλο η Έλενα Παπαδημητρίου, ακορντεόν ο Γιάννης Δαδιώτης, βιολί ο Νίκος Φιλιππόπουλος, ηλεκτρική κιθάρα ο Παναγιώτης Αντύπας και ντραμς ο Άρης Ευσταθίου απέδωσε με άρτιο τρόπο αγαπημένα τραγούδια από την παράδοση, την έντεχνη και ροκ μουσική ακόμα και από το ξένο ρεπερτόριο. Μοναδικοί στο τραγούδι ο Μάριος Μανιατόπουλος, η Έλενα Παπαδημητρίου και ο Παναγιώτης Αντύπας.
  Την ορχήστρα των μαθητών πλαισίωσαν  ο  Θοδωρής Νικολάου στο  πιάνο κι ο Σάκης Παπαδημητρίου που έπαιξε κιθάρα και ούτι.
 Συμμετείχε στο πιάνο επίσης  η Άσπα Παπαδημητρίου και ο Δήμος Κολοκυθάς. Τα λογοτεχνικά αποσπάσματα με τη  διδασκαλία της Μαρίας Παναγιωτακοπούλου απέδωσαν  οι μαθητές Θεοδώρα Σωτηροπούλου, Ελευθερία Σταματοπούλου, Σιντορέλλα Σινομάτι, Μαντώ Πρέζα, Χρύσα Κουφοπούλου, Νικολέτα Γκουλεμάνη, Νεκταρία Τράκα, Κωνσταντίνος Δημητρόπουλος, Δήμος Κολοκυθάς, Τάκης Βασιλακόπουλος, Σπύρος Ιατρόπουλος, Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου,Γιούλη Παπαγεωργίου,  Φωτεινή Παναγοπούλου, Δήμητρα Μουρδέκα, Δήμητρα Δημουλά, Κατερίνα Αγγελοπούλου, Μαντώ Σκάρπα , Άσπα Τασοπούλου, Αναστασία Μπαζιώτη, Νικολίνα Πάγκαλου και η  Μαριάννα Σγουραδίτη.
 Οι μαθητές μας μάς έκαναν υπερήφανους και μας και μας δίδαξαν ήθος,σεμνότητα, ομαδικότητα,συνεργασία,πολιτισμό..
η ορχήστρα
η Βούλα Μάστορη με τους μαθητές


Μάριος Μανιατόπουλος

Έλενα Παπαδημητρίου

1 σχόλιο:

  1. Όντως η εκδήλωση αυτή είχε μεγάλη επιτυχία και όσοι την παρακολούθησαν, διασκέδασαν όσο και εμείς που πέρναμε μέρος. Πιστεύω όμως, πως κανένας από όσους ήρθαν να παρακολουθήσουν την παράσταση και φυσικά δεν είχε παρακολουθήσει και τις πρόβες, να πίστευε ότι παιδιά στην ηλικία μας θα μπορούαν απλά και μόνο με μια απλή όθηση και καθοδήγηση να καταφέρουν να κάνουν μια απλή, βαρετή και παιδική κατα τη γνώμη τους παράσταση να μοίαζει επαγγελματική. Ακόμα και η ίδια η Βούλα Μάστορη το πίστευε αρχικά, το οποίο παραδέχτηκε στο τέλος της παράστασης, όπως και όλοι οι υπόλοιποι. Αύτο πιστεύω μας τιμά όλους και μας κάνει να νιώθουμε περίφανοι και να πιστεύουμε στις δυνατότητές μας. Και εμάς τα παιδιά που συμμετήχαμε, αλλά και τους διοργανωτές της παράστασης κ.Μαρία Παναγιωτακοπούλου και τον κ. Σάκη Παπδημητρίου που αποφάσισαν να κάνουν κάτι όμορφο, ενδιαφέρον και διασκεδαστικό, γιορτάζοντας έτσι την παγκόσμια ημέρα του βιβλίου και τέλος τον γυμνασιάρχη του σχολέιου μας κ.Χαριτονίδη Ευστράτιο ο οποίος ήταν παρών σε όλες τις πρόβες βοηθώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Για το μόνο που μπορώ να πω ότι απογοητεύτηκα κατά κάποιο τρόπο, είναι ότι σχεδόν κανένα παιδί από το σχολείο μας και γενικά της ηλικίας μας που να μην συμμετείχε το ίδιο στην γιορτή ή κάποιος συγγενής του, δεν ήρθε να παρακολουθήσει την παράσταση, ενώ ήδη ήξερε για αυτήν. Πιστεύω λοιπόν πως θα μπορούσε να έχει ακόμα περισσότερο κόσμο η παράσταση αν έστω και ένας φίλος μας ερχόταν μόνο και μόνο να μας παρακολουθήσει, κάτι που δεν έγινε αν εξερέσουμε 2-3 περιπτώσεις. Ακόμα περισσότερο κόσμο όμως θα είχε αν κάποιοι συμμαθητές μας ενδιαφέρονταν λίγο περισσότερο για κάτι το οποιο ήξεραν ότι ήθελε αρκετό χρόνο και κόπο κυρίως για τα μέλη της ορχήστρας και τους διοργανωτές. Επίσης κάτι που μου έκανε εντύπωση είναι ότι ακόμα και μεγάλοι στην ηλικία άνθρωποι, δασκάλοι που γνώριζα ήδη από το δημοτικό και που δεν έιχαν κάποια σχέση με την παράσταση και το σχολείο μας, ενδιαφέρθηκαν και ήρθαν να παρακολουθήσουν. Δεν παύει να ήταν όμως ένα όμορφο θέαμα και θα ήθελα πολύ να ξαναγίνει κάτι παρόμοιο και του χρόνου και πιστεύω δν είμαι η μόνη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή