΄Αξιον εστί Οδυσσέα Ελύτη

Όπου και να σας βρίσκει το κακό αδελφοί,όπου και να θολώνει ο νους σας ,μνημονεύετε Διονύσιο Σολωμό

και μνημονεύετε Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη....
΄Αξιον εστί Οδυσσέα Ελύτη

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

" ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ: 37 χρόνια μετά"

17 Νοέμβρη 1973


Μια μέρα που σημάδεψε την ιστορία της χώρας μας βάφοντας με αίμα τους τοίχους του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ. Μια έκρηξη ελευθερίας της φοιτητικής νεολαίας που πρόταξαν τα στήθη τους μπροστά στο τανκ της Χούντας που χωρίς έλεος πάτησε με τις ερπύστριες τα νεανικά κορμιά των φοιτητών που αντιτάχθηκαν στη Δικτατορία. 
    Η 17 Νοέμβρη ήταν μια μέρα εξέγερσης. Ήταν η μεγαλύτερη προσπάθεια ανατροπής της Χούντας. Ήταν η απαίτηση για την αποκατάσταση της αξιοπρέπειάς μας, η προσπάθεια να λειτουργήσουν και πάλι στοιχειώδεις κανόνες της δημοκρατικής ζωής μας. Αυτή τη 17 Νοέμβρη τιμούμε  σήμερα .Τιμούμε  τη  μέρα που χιλιάδες  φοιτητές  κατέλαβαν το Πολυτεχνείο  προβάλλοντας  αντιδικτατορικά , αντικυβερνητικά συνθήματα. Τη  μέρα  αυτή  που ο λαός βρήκε  την  ευκαιρία  να  εκφράσει κι  αυτός  τα  αντιδικτατορικά του αισθήματα  υποστηρίζοντας τη  διαμαρτυρία των  φοιτητών  και μετατρέποντας την  κατάληψη  σε  αυθόρμητη  λαϊκή  εξέγερση.
ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ… και θα ζει πάντα στη μνήμη μας όσο κι αν χρόνο με το χρόνο οι εκδηλώσεις λιγοστεύουν και η καθιερωμένη επετειακή πορεία γίνεται όλο και μικρότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου